23. května 2024
Dnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského oboru ze SOU Čáslav, plné zvědavosti a nadšení. Přijely objevit tajemství koření, které může jejich cukrářská kouzla povýšit na úplně novou úroveň. Pokračovat
|
22. května 2024
Aglio peperoncini je italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo grilování. Pokračovat
|
20. dubna 2024
Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, tofu, ale i luštěniny nebo třeba brambory a různé vaječné pokrmy. Pokračovat
|
18. dubna 2024
Fazolky tonka jsou semena plodů stromu silovoně obecného. Po sklizni se tato semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu vynikne v plodech tonky chuť vanilky, mandlí a skořice, což z nich dělá ideální koření pro dezerty a pečivo. Pokračovat
|
15. dubna 2024
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali pro svůj vzhled, který připomíná klasický hřebíček. Pokračovat
|
13. dubna 2024
Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule nás doslova okouzí úžasným jemným a svěžným citronovým aroma. Pokračovat
|
10. dubna 2024
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma na první ochutnání najdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, meduňky a pomela. Pokračovat
|
22. března 2024
Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže proměnit i jen tak obyčejnou neděli ve slavnostní hostinu. Pro přípravu výjimečného jehněčího dnes sáhneme po našem oblíbeném koření Jehněčí a skopové a zkombinujeme ho s čerstvými bylinkami a česnekem. Pokračovat
|
3. března 2024
Dáváte koření po špetkách? Nebo po lžičkách, lžících či snad dokonce po lopatkách? Míša z Království chuti netroškařila a koření ládovala rovnou Polopatě v pořadu České televize. Pokračovat
|
8. února 2024
Adamovo medové koření je lahodná neostrá směs koření s medem, která je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Toto koření je naprosto dokonalé na klasická medová žebírka. Pokračovat
|
22. ledna 2024
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte. Pokračovat
|
5. ledna 2024
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší kamarád, poslechněte si inspirativní povídání o zahřívacích schopnostech koření v pořadu Káva o čtvrté na Českém rozhlasu Dvojka, kde si moderátorka Patricie Strouhalová povídala s Míšou Schneedorferovou z našeho Království. Pokračovat
|
2. ledna 2024
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference.
Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa. Pokračovat
|
2. ledna 2024
Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost. Pokračovat
|
1. prosince 2023
Dárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni. A i když někdo třeba se sporákem není velký kamarád či kamarádka, třeba zrovna některá z našich sestav koření způsobí, že celý příští rok nepustí vařečku. Pokračovat
|
29. října 2023
Tradice je tradice a svatomartinské slavnosti jednoznačně patří k těm příjemnějším událostem, které si rozhodně žádný milovník dobrého jídla a pití nenechá ujít. Aby ty letošní svátky byly ještě zajímavější, přinášíme vám 10 netradičních receptů na (nejen) svatomartinskou husu, které nás inspirovali po celém světě. Pokračovat
|
23. října 2023
Vánoce se blíží a s nimi i čas na přípravu těch nejoblíbenějších sladkostí – perníčků. Perníčky jsou tradičním pečivem, které na sebe dokáže upoutat pozornost svou vůní, tvary i bohatým zdobením. Pokračovat
|
21. října 2023
Kdo by neznal perník, který dnes považujeme za neodmyslitelnou součást vánočního pečení. Jeho historie však sahá mnohem hlouběji do minulosti, než by se mohlo zdát. Od kořenů ve starověkých civilizacích až po jeho současnou podobu – perník si získal popularitu napříč kulturami a epochami. Pokračovat
|
8. října 2023
Dnes mám pro vás tip na koření na bylinkové brambory. Toto koření je ideální do bramborové kaše, na zapékané brambory a samozřejmě i na klasické vařené a šťouchané brambory. Pokračovat
|
24. září 2023
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující. Pokračovat
|