Novinky a recepty

Argentinský dresink ke grilovanému masu i na saláty

Argentinský dresink ke grilovanému masu i na saláty

Argentina je země proslavená grilováním a pořádným kusem hovězího steaku. Tento jednoduchý dresink s argentinským kořením se skvěle hodí jak k pečenému a grilovanému masu, tak i k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat
 
Dárkové balení čajů

Dárkové balení čajů

Hledáte nějaký menší originální dárek? Nachystali jsme pro vás plechové dózičky s čaji v dárkovém balení. Vybírat můžete z různých motivů a velikostí dóziček a samozřejmě z různých druhů čajů černých, zelených i ovocných. Takže určitě najdete vhodný dárek snad pro kohokoliv :-).
 
Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování

Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování

I když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní originální směs. Domácí koření dokáže proměnit grilovaná masa v lahodné pochoutky.Pokračovat
 
Tip #41: Použijte koření k oživení domácích salátových dresinků

Tip #41: Použijte koření k oživení domácích salátových dresinků

Domácí salátové dresinky nabízejí nekonečné možnosti, jak zakomponovat koření a pozvednout své saláty. Experimentujte s přidáním koření, jako francouzské salátové koření, italský dresink, café de paris a dalších do vašich dresinků. Tyto doplňky dodají vašim salátům hloubku a komplexnost a promění je v chutná a luxusní jídla.Pokračovat
 
Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením

Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením

Pozvedněte své ořechy a semínka na další úroveň tím, že je opečete s kořením. Zahřejte suchou pánev na středně nízkou teplotu, přidejte ořechy nebo semínka a posypte kořením, jako je kajenský pepř, skořice nebo uzená paprika. Za častého míchání opékejte, dokud nebude voňavý.Pokračovat
 
Tip #39: Vylepšete chuť omáček

Tip #39: Vylepšete chuť omáček

Koření dokáže pozvednout chuť omáček a šťáv a proměnit je z obyčejných na výjimečné. Experimentujte s přidáním špetky mletého koření, jako je paprika, kmín nebo muškátový oříšek, do omáček a šťáv. Toto koření dodává hloubku a komplexnost, zvýrazňuje celkovou chuť a učiní vaše pokrmy výjimečnými.Pokračovat
 
Povídání o bylinkách

Povídání o bylinkách

Po roce nás v obchodě opět navštívila redakce pořadu Černé ovce z České televize. Tentokrát dTest testoval kvalitu bylinek a my jsme si s paní redaktorkou Dášou Horkou povídali především o tom jak bylinky správně sušit, skladovat a připravovat. Pořad by se měl vysílat 6. února.
 
Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs koření

Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs koření

Bavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různými poměry a chuťovými profily, dokud nenajdete směs, která vyhovuje vaší chuti.Pokračovat
 
Tip #37: Směsi koření usnadní vaření

Tip #37: Směsi koření usnadní vaření

Směsi koření, jako je italské koření, provensálské bylinky nebo kari, jsou pohodlnou zkratkou pro přidání dokonalých chutí do vašich pokrmů. Tyto předem namíchané směsi šetří čas a námahu při odměřování jednotlivých koření a zajišťují vyváženou kombinaci chutí.Pokračovat
 
PF 2018

PF 2018

Přejeme vám v novém roce mnoho chutí a vůní a to nejen na talíři :-). Vaše Království chuti
 
Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilli

Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilli

Ostré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich používání buďte opatrní, zvláště pokud jste na pálivé koření citliví. Začněte s malým množstvím a postupně zvyšujte, abyste dosáhli požadované úrovně pikantnosti.Pokračovat
 
Tip #35: Prozkoumejte světové kuchyně

Tip #35: Prozkoumejte světové kuchyně

Objevte svět chutí experimentováním s mezinárodními směsmi koření. Od marockého ras el hanout po indické garam masala nebo argentinské asado, každá směs představuje bohatou kulinářskou tradici.Pokračovat
 
Sada loveckého koření sv. Huberta

Sada loveckého koření sv. Huberta

Máte v rodině myslivce nebo milovníka divočiny? Tak tenhle dárek bude trefa do černé(ho) 😎Pokračovat
 
Tip na dárek: Kávová cesta kolem světa

Tip na dárek: Kávová cesta kolem světa

Už o loňských Vánocích patřila naše Kávová cesta kolem světa k nejoblíbenějším dárkům. A tak jsme letos připravili speciální edici sedmi sad různých druhů kávy Arabica v krásném balení s dobovými obrázky z konce 19. století. Neváhejte tedy a vydejte se se svými blízkými a přáteli na dalekou cestu za vůní a chutí, bon voyage!Pokračovat
 
Tip #34: Zahřejte se kořením

Tip #34: Zahřejte se kořením

Během chladnějších měsíců může hřejivé koření dodat vašim nápojům a pokrmům útulnost a hloubku. Přisypte mletý hřebíček nebo skořici do horkého kakaa nebo přidejte zázvor do polévek a dušených pokrmů pro uklidňující nakopnutí.Pokračovat
 
Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením

Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením

Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť. Smíchejte ocet s přísadami, jako je česnek, čerstvé bylinky, kuličky pepře nebo sušené chilli vločky ve sterilizované nádobě. Směs necháme několik týdnů louhovat, poté přecedíme.Pokračovat
 
Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost. Experimentujte s kořením, jako jsou hořčičná semínka, koprová semínka, koriandrová semínka, tyčinky skořice nebo hřebíček, abyste si vytvořili své vlastní jedinečné nakládací a konzervační směsi.Pokračovat
 
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papriku, uzenou sůl nebo uzené chilli. Tato koření dodávají hloubku a komplexnost a evokují chuť venkovního vaření a grilování.Pokračovat
 
Máme tučňáka

Máme tučňáka

Vypadá to, že po Nuslích už běhá Ježíšek a rozdává dárky . Vlastně to není Ježíšek, ale vy, naši zákazníci, kteří jste pro nás hlasovali v soutěži o provozovnu roku MČ Praha 4. V soutěži jsme se umístili na druhém místě a od pana místostarosty dostali krásného skleněného tučnáka .Pokračovat
 
Tip #30: Doplňte pálivost nádechem sladkosti nebo kyselosti

Tip #30: Doplňte pálivost nádechem sladkosti nebo kyselosti

Při přípravě pikantních pokrmů je důležité vyvážit pálivost jinými chutěmi. Dotek sladkosti, jako je med nebo hnědý cukr, může pomoci zjemnit pikantnost. Alternativně může horko proříznout šplouchnutí kyselosti z citrusové šťávy nebo octa a vytvořit harmonickou rovnováhu chutí.Pokračovat