29. března 2016
K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku). Pokračovat
|
9. března 2016
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
31. prosince 2015
Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-). Pokračovat
|
30. listopadu 2015
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi.
Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů. Pokračovat
|
20. listopadu 2015
Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem nebo novým kořením. Každý ho zná, ale nikdo ho nechce lovit z talíře. Pokračovat
|
18. listopadu 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
29. října 2015
V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy. Pokračovat
|
27. října 2015
Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika. Pokračovat
|
9. září 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
6. července 2015
Správné skladování je klíčové pro zachování chuti a kvality vašeho koření. Proto jej skladujte ve vzduchotěsných kořenkách nebo nádobách na suchém místě a chraňte jej před teplem, vlhkem a přímým slunečním svitem. Nikdy neskladujte kořenky v otevřených poličkách na kuchyňské lince v blízkosti sporáku, dřezu nebo varné konvice. Pokračovat
|
24. června 2015
Bylo to pro nás velké překvapení, když nám jedna paní zákaznice říkala, že pro nás hlasovala v soutěži o provozovnu Prahy 4. O této soutěži, kterou pořádá úřad městské části Praha 4, jsme totiž nevěděli a tak jsme se do ní ani nepřihlásili. Pokračovat
|
12. června 2015
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky. Pokračovat
|
6. června 2015
Síla a vůně koření mají tendenci časem slábnout, takže je důležité vždy pracovat s čerstvými surovinami. Datum exspirace, které je uvedeno na obale, platí při uskladnění v suchém prostředí bez přístupu vzduchu. Pokračovat
|
23. dubna 2015
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté cejlonské skořice. Aby nebyly kuličky příliš suché, můžeme přidat trochu oblíbeného destilátu nebo půl jablka bez jadřince.
Směs trpělivě mixujeme do hladké husté hmoty. Pokračovat
|
6. dubna 2015
Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou.
Kdo zásilku přiveze?
S voňavým balíčkem u Vás nyní může zazvonit buď doručovatel České pošty nebo řidič kurýrní společnosti. Pokračovat
|
19. února 2015
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti. Pokračovat
|
8. února 2015
Jestli svátek sv. Valentýna neslavíte jen proto, že je to typický americký svátek, se kterým nemáme nic společného, tak pomalu vyrazte a začněte shánět červená srdíčka a rozverné amorky. Na vzniku tohoto svátku se totiž podílíme celou polovinou. A navíc tou krásnou a něžnou polovinou.
Legenda o sv. Pokračovat
|
1. února 2015
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou chuť s tóny šípků, ibišku, třešní a červeného rybízu, často s mírným tabákovým nádechem. Tradičně se do cascary přidává skořice, muškátový oříšek či zázvor. Pokračovat
|
25. ledna 2015
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek, zeleniny nebo sýru natřenou na chléb, tousty či housky. Pokračovat
|
31. prosince 2014
Přejeme Vám hodně chuti do nové roku :-).
Děkujeme Sandstudios za vytvoření tohoto videa. Pokračovat
|