Novinky a recepty

Tip #9: Nebojte se koření kombinovat

Tip #9: Nebojte se koření kombinovat

Míchání koření je umění, které vám umožňuje vytvářet vaše vlastní nové chutě. Nebojte se experimentovat s různými kombinacemi koření a vyvinout své vlastní originální směsi. Poznamenejte si příchutě, které máte rádi, a prozkoumejte, s jakými dalšími chutěmi se dobře doplňují.Pokračovat
 
Husa na divoko

Husa na divoko

Husa na divoko není jen receptem, je to zážitek z rustikálně připravené tradiční drůbeže. Jedná se o klasický recept, který kombinuje bohatou chuť husy s výraznými tóny suchého červeného vína a klasickým kořením na divočinu. Tato kombinace dává masu jedinečnou a lahodnou chuť, která je neodolatelná.Pokračovat
 
Tip #8: Koření používejte střídmě

Tip #8: Koření používejte střídmě

Při práci s kořením je rozumné začít s menším množstvím a postupně přidávat, abyste dosáhli požadovaného chuťového profilu. Některá koření dokážou být velmi intenzivní a snadno množství přeženeme a pak může být obtížné chuť napravit. Postupné přidávání koření vám umožní najít dokonalou rovnováhu a zabránit znehodnocení pokrmu.Pokračovat
 
Skořicový domácí likér

Skořicový domácí likér

K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku.Pokračovat
 
Tip #7: Koření nejprve ochutnejte

Tip #7: Koření nejprve ochutnejte

Klíčem k dosažení dobře vyvážených chutí je koření před přidáním do pokrmu ochutnat. Díky tomu lépe odhadnete množství, které chcete přidat a vyhnete se tak nedochucenému nebo naopak příliš přechucenému jídlu. Ponořte čistou lžičku do koření a ochutnejte, všímejte si jeho intenzity, sladkosti, slanosti nebo horkosti.Pokračovat
 
Tip #6: Použivejte hmoždíř

Tip #6: Použivejte hmoždíř

Mlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám připraví podrcení koření v kamenném nebo litinovém hmoždíři. Tato tradiční metoda jemně drtí koření a zajišťuje, že si uchová své esenciální oleje, což má za následek aromatičtější a jemnější chuť.Pokračovat
 
Tip #5: Koření nejprve opražte

Tip #5: Koření nejprve opražte

Pokud před použitím celé koření opražíme, uvolníme z něj esenciální oleje, čímž se zintenzivní jeho chuť a vůně. Opražení koření je snadné, stačí zahřát suchou pánev na středně mírném ohni a přidat celé koření. Opékejte jej několik minut, dokud nebude voňavé a trochu tmavší barvy.Pokračovat
 
Tip #4: Experimentujte a objevujte nové koření

Tip #4: Experimentujte a objevujte nové koření

Profesionálně namíchané směsi koření jsou skvělým způsobem, jak objevovat světovou kuchyni a nové fantastické recepty a pokrmy. Pečlivě vyladěné směsi koření v sobě vzájemně kombinují jednotlivé chutě do harmonického celku, což vám ušetří námahu s měřením jednotlivých složek koření.Pokračovat
 
Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo hmoždíř a koření namelte nebo podrťte těsně před použitím. Tak si zajistíte maximální účinek koření a uvolnění všech jeho aromatických složek.Pokračovat
 
Malý indický bochánek

Malý indický bochánek

Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka, osolíme, přidáme půl lžičky kurkumy a podle chuti římský kmín a půl lžičky koření masala. “Upastujeme” vidličkou. Ozdobíme drcenou chilli papričkou.Pokračovat
 
Citronová zálivka se salátovým kořením

Citronová zálivka se salátovým kořením

Recept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat
 
Skořicová bomba

Skořicová bomba

K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky kurkumy, špetku pepře, lžičku mleté cejlonské skořice a šťávu z půlky citrónu. Pokud nemáte rádi med, můžete místo něj přidat např. čerstvé královstvé datle medjool (pozor na pecku).Pokračovat
 
PF 2016

PF 2016

Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy jen když to přeženete s pepřem :-).Pokračovat
 
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi

Nakládaný hermelín s chilli nitěmi

Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat
 
Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem nebo novým kořením. Každý ho zná, ale nikdo ho nechce lovit z talíře.Pokračovat
 
Šafrán v kuchyni i lékárničce

Šafrán v kuchyni i lékárničce

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Husa po italsku

Husa po italsku

V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy.Pokračovat
 
Kančí guláš

Kančí guláš

Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat
 
Skořicová detoxikační kůra

Skořicová detoxikační kůra

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat
 
Tip #2: Jak správně koření skladovat

Tip #2: Jak správně koření skladovat

Správné skladování je klíčové pro zachování chuti a kvality vašeho koření. Proto jej skladujte ve vzduchotěsných kořenkách nebo nádobách na suchém místě a chraňte jej před teplem, vlhkem a přímým slunečním svitem. Nikdy neskladujte kořenky v otevřených poličkách na kuchyňské lince v blízkosti sporáku, dřezu nebo varné konvice.Pokračovat