Novinky a recepty

Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat
 
Jak rozdělujeme koření

Jak rozdělujeme koření

Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat
 
Domácí barbecue omáčky

Domácí barbecue omáčky

Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat
 
Asado (video)

Asado (video)

Slovo asado označuje jak způsob grilování masa v Jižní Americe, tak i maso samotné a společenskou událost spojenou s jídlem. Podobně jako severoamerické barbecue znamená asado jedinečný způsob vaření, kulturní tradici a hlavně speciální omáčky, které to doprovázejí.Pokračovat
 
Barbecue Hot Wings (video)

Barbecue Hot Wings (video)

Rozpalte své chuťové pohárky s touto naší žhavou směsí koření na kuřecí křidélka, která je pečlivě vytvořena tak, aby do vašich kulinářských dobrodružství vnesla výrazné a ohnivé chutě.Pokračovat
 
Koření pěti vůní (video)

Koření pěti vůní (video)

Koření pěti vůní je tradiční čínská směs, která přináší jedinečnou a orientální chuť do vašich pokrmů. Tato směs je nedílnou součástí čínské kuchyně, kde se používá ke kořenění pečeného masa, drůbeže (včetně slavné pekingské kachny) i zeleniny.Pokračovat
 
Tipy a triky: Kufřík kuchařské první pomoci (video)

Tipy a triky: Kufřík kuchařské první pomoci (video)

Ať už na dovolené cestujete na kole, autem, vlakem nebo karavanem, nezapomeňte si přibalit naši sadu koření Kufřík kuchařské první pomoci. Tento elegantní plechový kufřík obsahuje 10 základních druhů koření, díky kterému si můžete i na cestách užít jednoduchá a rychlá domácí jídla.Pokračovat
 
Chilli Jalapeño Chipotle (video)

Chilli Jalapeño Chipotle (video)

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Chipotle se používají při přípravě barbecue omáček a díky hrubě drcené formě se skvěle hodí k dekoraci grilovaných mas, na pizzu nebo k ochucení těstovin.Pokračovat
 
Tipy a triky: Celerová sůl (video)

Tipy a triky: Celerová sůl (video)

Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou jste ale pak marně scháněli široko daleko? A při tom vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je strašně jednoduché.Pokračovat
 
Americké brambory (video)

Americké brambory (video)

Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané. Skvěle též dochutí brambory smažené, hranolky nebo domácí bramborové lupínky.Pokračovat
 
Sladká exkurze

Sladká exkurze

Dnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského oboru ze SOU Čáslav, plné zvědavosti a nadšení. Přijely objevit tajemství koření, které může jejich cukrářská kouzla povýšit na úplně novou úroveň.Pokračovat
 
Aglio peperoncini (video)

Aglio peperoncini (video)

Aglio peperoncini je italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo grilování.Pokračovat
 
Italské bylinkové máslo jako z pizzerie

Italské bylinkové máslo jako z pizzerie

Vůně rozpečené bagety, máslo plné středomořských bylinek a ta chuť. Přesně jako v italské pizzerii. Pokud toužíte tuhle chuť dostat i k sobě domů, zkuste si připravit italské bylinkové máslo. Je to jednoduché, rychlé a rozhodně vás nadchne.Pokračovat
 
Sůl mořská uzená (video)

Sůl mořská uzená (video)

Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, tofu, ale i luštěniny nebo třeba brambory a různé vaječné pokrmy.Pokračovat
 
Tonka (video)

Tonka (video)

Fazolky tonka jsou semena plodů stromu silovoně obecného. Po sklizni se tato semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu vynikne v plodech tonky chuť vanilky, mandlí a skořice, což z nich dělá ideální koření pro dezerty a pečivo.Pokračovat
 
Skořicové květy (video)

Skořicové květy (video)

Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali pro svůj vzhled, který připomíná klasický hřebíček.Pokračovat
 
Pepř verbena (video)

Pepř verbena (video)

Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule nás doslova okouzí úžasným jemným a svěžným citronovým aroma.Pokračovat
 
Pepř grapefruitový (video)

Pepř grapefruitový (video)

Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma na první ochutnání najdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, meduňky a pomela.Pokračovat
 
Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže proměnit i jen tak obyčejnou neděli ve slavnostní hostinu. Pro přípravu výjimečného jehněčího dnes sáhneme po našem oblíbeném koření Jehněčí a skopové a zkombinujeme ho s čerstvými bylinkami a česnekem.Pokračovat
 
Koření polopatě

Koření polopatě

Dáváte koření po špetkách? Nebo po lžičkách, lžících či snad dokonce po lopatkách? Míša z Království chuti netroškařila a koření ládovala rovnou Polopatě v pořadu České televize.Pokračovat