Novinky a recepty

Vánoční otevírací doba 2017

Vánoční otevírací doba 2017

Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu u nás v obchodě. Kromě běžné otevírací doby, bude otevřeno ještě v následující dny:Pokračovat
 
Předvánoční degustace vín

Předvánoční degustace vín

Přijměte srdečné pozvání na tradiční předvánoční degustaci vín v útulném prostředí Království chutí. Letos ochutnáme devět vzorků a jako obvykle budou mít převahu červená vína. Tentokrát se zaměříme na Španělsko a Portugalsko. Tuto těžkou váhu však odlehčíme třeba znamenitým Morey St. Denis 1er Cru 2013 z Burgundska. Cena: 270 Kč. V ceně je kvalitní občerstvení. Rezervace nutná předem.
 
Nové dárkové poukazy

Nové dárkové poukazy

Že je koření, káva nebo čaj skvělý dárek, s tím asi bude souhlasit skoro každý 😋. Ale vybrat z naší nabídky to, co nejvíce potěší, může už být někdy docela oříšek 🐿. A tak jsme vám každý rok na přání (a někdy jsme to stihli i na počkání) vyráběli dárkové poukazy.Pokračovat
 
Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením

Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením

Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť. Smíchejte ocet s přísadami, jako je česnek, čerstvé bylinky, kuličky pepře nebo sušené chilli vločky ve sterilizované nádobě. Směs necháme několik týdnů louhovat, poté přecedíme.Pokračovat
 
Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost. Experimentujte s kořením, jako jsou hořčičná semínka, koprová semínka, koriandrová semínka, tyčinky skořice nebo hřebíček, abyste si vytvořili své vlastní jedinečné nakládací a konzervační směsi.Pokračovat
 
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papriku, uzenou sůl nebo uzené chilli. Tato koření dodávají hloubku a komplexnost a evokují chuť venkovního vaření a grilování.Pokračovat
 
Máme tučňáka

Máme tučňáka

Vypadá to, že po Nuslích už běhá Ježíšek a rozdává dárky . Vlastně to není Ježíšek, ale vy, naši zákazníci, kteří jste pro nás hlasovali v soutěži o provozovnu roku MČ Praha 4. V soutěži jsme se umístili na druhém místě a od pana místostarosty dostali krásného skleněného tučnáka .Pokračovat
 
Tip #30: Doplňte pálivost nádechem sladkosti nebo kyselosti

Tip #30: Doplňte pálivost nádechem sladkosti nebo kyselosti

Při přípravě pikantních pokrmů je důležité vyvážit pálivost jinými chutěmi. Dotek sladkosti, jako je med nebo hnědý cukr, může pomoci zjemnit pikantnost. Alternativně může horko proříznout šplouchnutí kyselosti z citrusové šťávy nebo octa a vytvořit harmonickou rovnováhu chutí.Pokračovat
 
Tip #29: Objevte nové druhy pepře

Tip #29: Objevte nové druhy pepře

V gastronomickém světě nenajdeme jen klasický černý, bílý nebo zelený pepř, ale můžeme se setkat s doslova desítkami dalších druhů tohoto nejslavnějšího koření. Experimentujte s pepřem sečuánským, malbarským, kampotským, dlouhým, kubebovým a dalšími.Pokračovat
 
Tip #28: Špetka skořice nebo muškátového oříšku do ranní kávy

Tip #28: Špetka skořice nebo muškátového oříšku do ranní kávy

Dodejte vaší ranní kávě nebo horké čokoládě dotek exotiky a aromatického bohatství přidáním špetky skořice nebo muškátového oříšku. Toto koření doplňuje chuť těchto nápojů a dodává uklidňující a hřejivý nádech. Nasypte špetku navrch nebo ji zamíchejte pro příjemný začátek dne nebo vylepšení chladného večera.Pokračovat
 
Tip #27: Koření do domácích polévek a vývarů

Tip #27: Koření do domácích polévek a vývarů

Koření hraje zásadní roli při vytváření chutných domácích polévek a vývarů. Ať už je to přidání bobkových listů a tymiánu do uklidňující kuřecí polévky nebo vaření celého koření, jako je skořice a badyán v bohatém hovězím vývaru, koření vnáší do těchto tekutých základů hloubku a komplexnost.Pokračovat
 
Tip #26: Kombinujte koření s cukrem

Tip #26: Kombinujte koření s cukrem

Třtinový cukr ochucený skořicí, kardamomem nebo vanilkou můžete použít jak při pečení sladkých jídel, tak i pro přípravu vynikající kávy, čokolády nebo kakaa. Použít můžete buď naše hotové směsi, nebo si vytvořte vlastní ohraničenou jen vaší fantazií a chuťovými preferencemi.Pokračovat
 
Burčák 2017

Burčák 2017

Děti jsou uklizené ve škole a tak konečně můžeme vyrazit do parku nebo na zahrádku v klidu chytat poslední letní sluneční paprsky a k tomu si dát skleničku či dvě prvního letošního burčáku. Tento rok máme opět vynikající burčák z vinařství pana Petra Marady.Pokračovat
 
Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořením

Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořením

Pozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařte, dokud se cukr nerozpustí.Pokračovat
 
Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Přesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na indických trzích nebo i v domácnostech setkat s nekonečnými variantami tohoto legendárního koření.Pokračovat
 
Tip #23: Přidejte do másla koření

Tip #23: Přidejte do másla koření

Pozvedněte své pokrmy přidáním másla nebo ghí obohaceného kořením. Rozpusťte máslo nebo ghí na pánvi s kořením, jako je česnek, kmín nebo paprika. Tuk absorbuje chutě a vytváří bohatý a voňavý základ pro vaření nebo dochucení omáček, zeleniny nebo masa.Pokračovat
 
Přírodní repelenty z koření

Přírodní repelenty z koření

Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček.Pokračovat
 
Tip #22: Vytvořte aromatické oleje s kořením a bylinkami

Tip #22: Vytvořte aromatické oleje s kořením a bylinkami

Ochucené oleje jsou vynikajícím způsobem, jak do vaření začlenit esenci koření a bylinek. Zahřejte neutrální olej, jako je olivový nebo hroznový olej, s požadovaným kořením a bylinkami na mírném ohni. Nechte chutě vyluhovat do oleje, poté sceďte a skladujte.Pokračovat
 
Grilovaná husa s fíky

Grilovaná husa s fíky

Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť lahodného drůbežího masa, která je doplněna sladkou chutí zralých fíků. Připravte se na oslavu chutí, které vás vtáhnou do svého okouzlujícího tance.Pokračovat
 
Recept na domácí kari pastu

Recept na domácí kari pastu

Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli. Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky.Pokračovat