Matcha Japonsko / Koření

Matcha je zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek. Jeho výroba je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Provádí se tzv. zastiňovací technikou, kdy se měsíc před sklizní zamezí přístupu světla k rostlině, aby se zvýšila produkce chlorofylu. Ten dává ve výsledku čaji charakteristickou barvu. Matchu lze připravit jako teplý i studený nápoj, oblíbená je také na přípravu latte a koktejlů .

Pro svou sytou zelenou barvu je Matcha prášek hojně využíván i v kuchyni, např. jako přírodní barvivo různých moučníků, koláčků a sušenek. V poslední době je rovněž velmi oblíbená zmrzlina s příchutí matcha čaje a samozřejmě celá řada koktejlů a smoothies.

Obsah kofeinu: střední

Doporučené dávkování Na jeden šálek doporučujeme 2 g čaje Matcha. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 25 šálků.
Datum minimální trvanlivosti 30. 10. 2027
Země původu Japonsko
Matcha je dostupná v těchto variantách