Pu-Erh v mandarince

 
Černý čaj Pu-Erh v mandarince
Pu-Erh v mandarince
Pu-Erh v mandarince
Pu-Erh v mandarince
Pu-Erh v mandarince
 

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Vkládání čaje do mandarinky má v Číně již dlouhou tradici a veškerý postup je samozřejmě ruční práce. Nejprve se vydlabe vnitřek mandarinky, která se následně naplní Pu-Erh čajem. Napěchovaná mandarinka se suší na přímém slunci, které zajistí nejen vysušení kůry, ale rovněž její konzervaci.

Kůra z mandarinky předá Pu-Erhu lahodné a jemné tóny citrusové chuti a vůně, takže je tento čaj ideální pro ty, kteří příliš neholdují zemité a drsné chuti klasického Pu-Erhu.

Mandarinka ukrývá přibližně 20 g čaje Pu-Erh z oblasti Menghai v čínské provincii Yunnan. Tomuto čaji je okolo 5 let, což je na Pu-Erh ideální stáří.

Příprava Na 100 ml vody použijte přibližně 5 g čaje. Pu-Erh se zalívá vodou o teplotě cca. 96 °C, které dosáhnete, když po přivedení vody k varu počkáte asi jednu minutu. Čaj louhujte cca. 40 s až jednu minutu. Tento Pu-Erh lze použít k více nálevům. Pokud dáváte přednost výraznější chuti mandarinky, můžete kousky kůry nalámat a louhovat společně s čajem.
Země původu Čína