Tento čaj z oblasti Bukhial v Indii je zpracován metodou CTC, neboli Crushing (drcení) – Tearing (trhání) – Curling (rolování). Pečlivě vybrané čajové lístky se hned po sklizni podrtí ve speciálním mlýně, kde se lístky natrhají a srolují do drobných kuliček. V dalším kroku probíhá fermentace a sušení v horkém vzduchu.
Nálev z takto zpracovaných lístků je silný a aromatický. Skvěle se hodí k pití s mlékem, případně slazený.
Chuť a vůně
Sladově krémová chuť.
Doporučené dávkování
Na jeden šálek doporučujeme 2 g . Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 25 šálků.
Příprava
Na šálek dejte 1 čajovou lžičku čaje. Zalijte vroucí vodou a ponechte 3-5 minut louhovat. Poté přeceďte.
Tento čaj je určený k jednomu nálevu.
Výborný je ochucený mlékem, popř.medem nebo cukrem.
Země původu
Indie
Assam bukhial ctc bop nabízíme v těchto variantách