Vynikající světle pražená odrůda, která má na latinskoamerickou kávu neobvykle plné tělo, se vyznačuje decentní kyselostí a je vhodná na přípravu voňavého espressa s vysokou cremou. Bez zajímavosti určitě nezůstane typická struktura a chuť po vlašských ořechách. Plná chuť, která Vás mile překvapí karamelovými podtóny, doznívá ještě dlouho po vypití šálku. Kolumbijské hory jsou díky svým podmínkám ideálním místem k pěstování kávy a proto lze kolumbijskou kávu právem považovat za moderní poklad bájného El Dorada. Také proto je Kolumbie jedním z největších producentů kávy.
Káva je zrnková, nemletá. Pokud nemáte mlýnek, rádi Vám na požádání kávu umeleme. Při objednávce do poznámky, prosím, napište na jakou hrubost si přejete kávu pomlít nebo jakým způsobem kávu připravujete (turecká káva, espresso, french press, překapávaná, mocca konvička). Mletí předem ale nedoporučujeme, protože mletá kává rychle ztrácí své aroma a chuť.