Japonská směs je mix rýžových krekrů, které se tradičně podávají k čaji a je oblíbená pro svou širokou škálu chutí. Její složky jsou pečlivě vybrány tak, aby společně vytvářely dokonale vyváženou chuťovou paletu. Každý kousek této tradiční japonské laskominy, vyrobené z rýžové mouky, přináší své vlastní kouzlo, od těch s výraznými chutěmi až po jemnější kousky. Tato směs zahrnuje také křupavé arašídy v těstíčku se sezamem nebo mořskými řasami, krekrů s kapkou sojové omáčky a dokonce i krekrů s ostrým chilli. Užijte si trochu Japonska kdekoli zrovna jste.
Složení japonské směsi
Rýže 44 %, PŠENIČNÁ mouka 15 %, ARAŠÍDY 13 %, cukr 11 %, modifikovaný kukuřičný škrob, modifikovaný tapiokový škrob, SÓJOVÁ omáčka, kukuřičný sirup, glukózový sirup, SEZAM, maltodextrin, barviva (karamel, paprika, E100, E141), mořská řasa, sůl, chilli prášek. Produkt obsahuje obiloviny obsahující lepek, sojové boby (sója) a výrobky z nich, sezamová semena a výrobky z nich, jádra podzemnice olejné a může obsahovat skořápkové plody a výrobky z nich.. Výživové údaje na 100 g: Energie 1724 kJ / 408 kcal, Sacharidy 75,3 g - z toho cukry 11,4 g, Tuky 7,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g , Bílkoviny 8,5 g, Vláknina 3,4 g, Sůl 1 g.
Datum minimální trvanlivosti
28. 7. 2026
Země původu
Thajsko
Etiketa pro japonskou směs
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování japonské směsi
Narazili jste v receptu na japonskou směs a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 6 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 8 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste japonské směsi měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.