Karob svatojánský chléb

 
Karob svatojánský chléb
Balení 40 g 40,- Kč koupit Balení 80 g 80,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 100,- / 100 g
Cena: 100,- / 100 g
Jak se karob řekne:
jiné názvy: svatojánský chléb, rohovník
latinsky: Ceratonia siliqua
anglicky: carob
německy: Johannisbrot
francouzsky: caroube

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa. Díky jeho nasládlé chuti jej není třeba doslazovat. Lze jej sypat do kaše, ochucovat nákypy, pudinky, koktejly či sójové mléko.

Chuť a vůně jemná, nasládlá
Druh kuchyně, ve které se karob s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Arabský poloostrov, severní Afrika
Na co se používá Do cukrářských výrobků, nákypů, pudinků, na sladké kaše, do nápojů, jako alternativa ke kakau.
Země původu Španělsko