Karob svatojánský chléb BIO

Karob svatojánský chléb BIO

Balení 40 g 40 Kč koupit Balení 80 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 100,- / 100 g
 

koření Karob svatojánský chléb BIO

Karob, nebo-li svatojánský chléb, se dá dobře použít jako zdravá hořkosladká náhrada kakaa. Má nižší obsah tuků a více cukrů, kalorická hodnota je asi o 1/3 nižší než u kakaa. Díky jeho nasládlé chuti jej není třeba doslazovat. Lze jej sypat do kaše, ochucovat nákypy, pudinky, koktejly či sójové mléko.

Chuť a vůně jemná, nasládlá
Kde se pěstuje Středomoří, Arabský poloostrov, severní Afrika
Na co se používá Do cukrářských výrobků, nákypů, pudinků, na sladké kaše, do nápojů, jako alternativa ke kakau.
Země původu Španělsko
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro BIO karob
Jak se karob řekne:
jiné názvy: svatojánský chléb, rohovník
latinsky: Ceratonia siliqua
slovensky: svätojánsky chlieb, karob
anglicky: carob
německy: Johannisbrot, Johannisbrotschote, Karube
francouzsky: caroube
Druh kuchyně, ve které se karob s oblibou používá
 
Na co se karob většinou používá