Etiopie Sidamo BIO / Káva

Káva Sidamo etiopské produkce se řadí k těm nejkvalitnějším. Prakticky veškeré zpracování kávy se provádí ručně. Sušení kávových třešní probíhá přirozeným sluníčkem na vyvýšených dřevěných lůžkách. Chuť je mírně nakyslá s jemnými ovocnými a kořeněnými tóny s květinovým aroma.

Kávu vám nameleme

Mlít či nemlít? To je, oč tu běží.

Naši kávu prodáváme zrnkovou, nemletou, protože právě v celých zrnech si nejdéle uchovává svoji čerstvost, vůni i chuť. Když si ji namelete až těsně před přípravou, odmění vás bohatým aroma a plnou chutí přesně tak, jak to má správná káva mít. Pokud ale mlýnek nemáte nebo si přejete, abychom to udělali za vás, rádi vám kávu těsně před expedicí nameleme. Jen prosím do poznámky v objednávce napište, jakým způsobem kávu připravujete (espresso, turecká káva, french press, moka konvička, překapávaná…). Na tom totiž závisí správná hrubost mletí, která ovlivní výslednou chuť vašeho šálku.

Doporučené dávkování Na jeden šálek doporučujeme 7 g kávy Etiopie Sidamo. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 7 šálků.
Datum minimální trvanlivosti 30. 11. 2026
Země původu Etiopie