Zimbabwe Chipinge / Káva Arabica

Zimbabwská káva je kávou labužníků. Tato káva vysoké kvality se vyznačuje jemnou a čistou chutí s ovocným nádechem. Vyžaduje střední až silnější pražení, při kterém se rozvine jeho bohatá chuť s jemnou nakyslostí.

Káva se v Zimbabwi začala pěstovat v 60. letech 20. století, když zde jihoafričtí farmáři založili první plantáže. Kávová produkce země se koncentruje poblíž hranic s Mozambikem. 

Kávu vám nameleme

Mlít či nemlít? To je, oč tu běží.

Naši kávu prodáváme zrnkovou, nemletou, protože právě v celých zrnech si nejdéle uchovává svoji čerstvost, vůni i chuť. Když si ji namelete až těsně před přípravou, odmění vás bohatým aroma a plnou chutí přesně tak, jak to má správná káva mít. Pokud ale mlýnek nemáte nebo si přejete, abychom to udělali za vás, rádi vám kávu těsně před expedicí nameleme. Jen prosím do poznámky v objednávce napište, jakým způsobem kávu připravujete (espresso, turecká káva, french press, moka konvička, překapávaná…). Na tom totiž závisí správná hrubost mletí, která ovlivní výslednou chuť vašeho šálku.

Doporučené dávkování Na jeden šálek doporučujeme 7 g kávy Zimbabwe Chipinge. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 7 šálků.
Datum minimální trvanlivosti 30. 11. 2026
Země původu Zimbabwe