Káva Arabica Zimbabwe Chipinge

 
Zimbabwe Chipinge
Káva Arabica Zimbabwe Chipinge Fotografie zobrazuje kávu arabica ZIMBABWE CHIPINGE z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Zimbabwe
V Zimbabwe se začala psát historie pěstování kávy až v 60. letech 20. století. Káva se zde pěstuje především na malých rodinných plantážích s převážným podílem ručního zpracování.
Balení 50 g 36,- Kč koupit Balení 100 g 72,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Zimbabwská káva je kávou labužníků. Tato káva vysoké kvality se vyznačuje jemnou a čistou chutí s ovocným nádechem. Vyžaduje střední až silnější pražení, při kterém se rozvine jeho bohatá chuť s jemnou nakyslostí.

Káva se v Zimbabwi začala pěstovat v 60. letech 20. století, když zde jihoafričtí farmáři založili první plantáže. Kávová produkce země se koncentruje poblíž hranic s Mozambikem. 

Země původu: Zimbabwe
Návod na přípravu

Pro přípravu dobré kávy použijte 2 plné kávové lžičky (cca. 7 g) mleté kávy. Kávu zalijte převařenou vodou o teplotě přibližně 95°C. Pokud vodu ohříváte v rychlovarné konvici, této teploty dosáhnete asi půl minuty po vypnutí konvice.

Pokud nemáte mlýnek, rádi Vám na požádání kávu umeleme. Při objednávce do poznámky, prosím, napište na jakou hrubost si přejete kávu pomlít nebo jakým způsobem kávu připravujete (turecká káva, espresso, french press, překapávaná, mocca konvička). Mletí předem ale nedoporučujeme, protože mletá kává rychle ztrácí své aroma a chuť.