Ekvádor Loja / Káva Arabica

Výjimečné zeměpisné podmínky Andských svahů a žhavé suché podnebí se sluncem stále nad hlavou utváří jedinečnou kombinaci pro pěstování vynikající kávy zanechávající silný a dlouho trvající zážitek. Pravděpodobně nejvýše rostoucí kávovníky arabiky v Jižní Americe. Díky tichomořským teplým proudům se zde vytváří unikátní mikroklima, které umožňuje pěstování káv odlišné kvality, na rozdíl od jiných plantáží umístěných ve stejné nadmořské výšce. Šálek této kávy je charakterizován bohatým tělem, aroma a jemnou aciditou.

Káva je celkově vyvážená a má čistou chuť s vynikajícím, trochu osobitým aroma.

Kávu vám nameleme

Mlít či nemlít? To je, oč tu běží.

Naši kávu prodáváme zrnkovou, nemletou, protože právě v celých zrnech si nejdéle uchovává svoji čerstvost, vůni i chuť. Když si ji namelete až těsně před přípravou, odmění vás bohatým aroma a plnou chutí přesně tak, jak to má správná káva mít. Pokud ale mlýnek nemáte nebo si přejete, abychom to udělali za vás, rádi vám kávu těsně před expedicí nameleme. Jen prosím do poznámky v objednávce napište, jakým způsobem kávu připravujete (espresso, turecká káva, french press, moka konvička, překapávaná…). Na tom totiž závisí správná hrubost mletí, která ovlivní výslednou chuť vašeho šálku.

Doporučené dávkování Na jeden šálek doporučujeme 7 g kávy z Ekvádoru. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 7 šálků.
Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2026
Země původu Ekvádor