Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný pepři kubebovému.
Tento vzácný divoce rostoucí pepř se perfektně hodí ke zvěřině. Používá se jako třešnička na dortu při přípravě červeného masa, drůbeže, zvěřiny, ale též na těstoviny, do sýrových pomazánek nebo paštik. Jeho nezaměnitelné aroma je také oblíbenou součástí parfémů.
Bourbonský pepř, nebo-li též pepř Voatsiperifery, nelze pěstovat a roste pouze divoce v tropických deštných pralesech madagaskarského ostrova, kde jej ručně sklízí drobní zemědělci tradičním způsobem. Roční produkce je pouze 1,5 - 2 tuny.
Chuť a vůně
Ostře peprná, oříšková s jehličnatým nádechem.
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
Na co se černý pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Madagaskar, Réunion
Na co se používá
Vynikající na zvěřinu a především červená masa, paštiky, mořské plody, těstoviny, sýry, pomazánky, saláty, do vaječných a zeleninových pokrmů i luštěnin. Používá se i při přípravě exotických ovocných, kokosových a čokoládových dezertů.
Zajímavost
Tato pepřová vzácnost roste pouze divoce a nedá se pěstovat, proto se též tomuto pepři též říká divoký pepř. Roste pouze v tropických deštných pralesích Madagaskaru a je sklízen výhradně ručně drobnými zemědělci tradičním způsobem.
Země původu
Madagaskar
Černý pepř nabízíme v těchto variantách