Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Černý pepř se získává fermentováním nezralých bobulí a je nejostřejší. Používá se téměř ve všech světových kuchyních.
Chuť a vůně
peprná chuť s tóny citrusů a dřeva
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
Na co se černý pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Indie, Indonésie, Vietnam, Brazílie, Srí Lanka
Na co se používá
Do polévek a omáček, na všechny druhy masa a ryb, do paštik, salátů, dresinků, pomazánek, do zeleninových, bramborových i houbových pokrmů.
Recept
Rychlý pepřový dip
Smíchejte šťávu z jedné limetky a lžičky mletého pepře a osolte. Do hotové omáčky můžete namáčet kousky masa nebo zeleniny či ovoce jako např. mango nebo avokádo. Pro jemnější a méně pálivou variantu vyzkoušejte namlít celý pepř nahrubo.
Země původu
Srí Lanka, Vietnam, Brazílie, Indonésie
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Černý pepř nabízíme v těchto variantách