Sada koření Lovecké koření sv. Huberta

 
Lovecké koření sv. Huberta
Sada koření Lovecké koření sv. Huberta Fotografie zobrazuje sadu koření LOVECKÉ KOŘENÍ SV. HUBERTA z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Lovecké koření sv. Huberta
Lovecké koření sv. Huberta
Lovecké koření sv. Huberta
Lovecké koření sv. Huberta
 
Balení 1 ks 249,- Kč koupit
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Na úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti. A z lovců se postupem času stali myslivci, z nutnosti lovu záliba a pro některé dokonce až nezvladatelná vášeň.

Té zcela propadl francký vévoda Hubert žijící v 8. století, dnes vážený patron myslivců. Než se ale vydal správnou cestu, oddával se každý den náruživému lovu, vyhýbal se plnění svých povinností a dokonce zanedbával církevní svátky. To trvalo až do dne, kdy pořádal štvanici jelena. Náhle spatřil v jelením paroží postavu na kříži, která k němu promlouvala vlídným hlasem. Vytýkala mu jeho nezřízený život a bezohlednou loveckou vášeň. Toto zjevení ho přivedlo na cestu pokání. Vzdal se vévodství i veškerého majetku a vstoupil do řádu sv. Benedikta v Adainu, právě nedaleko lesa, kde spatřil vzácné zjevení. Později se stal biskupem v Liege, kde se těšil velké vážnosti a úctě, a po své smrti byl svatořečen. Uctívání sv. Huberta jako patrona lovu zavedl později papež Řehoř III. Pro všechny myslivce, věřící i nevěřící, je sv. Hubert symbolem myslivecké cti, pokory a poctivosti. Je považován za patrona lovu a ochrany zvěře, tradic a mysliveckých obyčejů, kteří se předávají z generace na generaci. Hlavním posláním myslivce je příkladně pečovat o zachování všech druhů zvěře pro budoucí lidská pokolení a v případě potřeby snižovat přemnožené druhy zvěře tak, aby nezpůsobovaly vyhynutí druhů jiných. A zejména tomu vděčíme za to, že se na našem stole může čas od času objevit vítané zpestření jídelníčku v podobě zvěřiny. Ta má své výsadní postavení snad ve všech tradičních kuchyních. Na rozdíl od masa domácích zvířat má zvěřina jinou barvu, aroma i chuť. Ta je vždy výraznější a někomu může připadat neobvyklá. Kdo však kouzlu zvěřiny jednou propadne, nedá na ni dopustit. Neobvyklá chuť divoké přírody je výzvou pro každého kuchaře. Skuteční mistři umí připravit stovky receptů.

Obsah sady koření
  

Pečená divočina

Tradiční česká směs kořen, která nejen dodá masu chuť, ale bylinky pomohou i s trávením.
Složení: bobkový list, cibule, jalovec, koriandr, kurkuma, nové koření, pepř černý, rozmarýn, tymián.

Zvěřina na medu

Neostrá medová kořenící směs na pečená masa a marinády.
Složení: cibule, česnek, kurkuma, med, paprika červená sladká, sůl, třtinový cukr, zázvor.

Klobásové koření

Směs koření tradiční české kuchyně k výrobě domácích klobás.
Složení: česnek, kmín, koriandr, nové koření, paprika červená pálivá, paprika červená sladká, pepř černý

Paštikové koření

Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik.
Složení: bazalka, bobkový list, cibule, hřebíček, koriandr, muškátový ořech, nové koření, pepř zelený, skořice

Jalovec

Přísada k pokrmům ze zvěřiny, do tmavých omáček, do marinád či ke grilování.
Složení: jalovec

Země původu: Česká republika