Etiopie je pravlastí kávy a v oblasti Kaffa se lze dodnes setkat s divoce rostoucím kávovníkem. Plantážní káva z Etiopie je považována za jednu z nejlepších na světě. Kdo upřednostňuje aromatickou kávu, nechť se vypraví do Tanzanie. Nejlépe prý chutná na vrcholu Kilimandžára. Český cestovatel, Dr. Emil Holub, se v roce 1875 vydal po stopách cestovatele Davida Livingstona k Viktoriiným vodopádům, které se nalézají na řece Zambezi mezi Zambií a Zimbabwe. Dnes ze Zimbabwe dovážíme kávu nejvyšší kvality, která je známá svojí bohatou chutí. Vzhůru do Afriky, vzhůru do Zimbabwe! Neváhejte a vydejte se na cestu, bon voyage!
ETIOPIE SIDAMO LAVATO
Lehce plná oříšková chuť, květinové aroma s příchutí vína anebo čokolády. Odrůda kávy Sidamo za svou kvalitu vděčí těm nejlepším kávovým zrnům na světě.
TANZANIE TANGA
Káva je ostré, velmi bohaté chuti s vinnou nakyslostí. Podobá se keňské kávě, ale je méně kyselá. Někdy se jí též říká Tanganika, což je její bývalý název. Chuť je vynikající, výrazná – typická pro africké kávy, velmi chutná, bez cizích příměsí.
ZIMBABWE CHIPINGE
Tato káva vysoké kvality se vyznačuje jemnou a čistou chutí s ovocným nádechem. Vyžaduje střední až silnější pražení, při kterém se rozvine její bohatá chuť s jemnou nakyslostí.
Balení obsahuje od každého druhu 50 gramů zrnkové nemleté kávy. Celkem tedy 150 gramů kávy.