Etiopie je pravlastí kávy a v oblasti Kaffa se lze dodnes setkat s divoce rostoucím kávovníkem. Plantážní káva z Etiopie je považována za jednu z nejlepších na světě. Kdo upřednostňuje aromatickou kávu, nechť se vypraví do Tanzanie. Nejlépe prý chutná na vrcholu Kilimandžára. Český cestovatel, Dr. Pokračovat
|
V Malawi nemá pěstování kávy tradici, přesto je výborná. Její zrnka připomínají lesknoucí se hřbety rybek, žijících ve zdejším jezeře. Naopak v Keni se káva pěstuje již dlouho a je velmi žádaná. Káva z Keni je gurmánským zážitkem. Domorodci věří, že v jejich kávě se ukrývá síla lva, elegance žirafy a rychlost geparda. Pokračovat
|
Kouzelná vůně kávy a výborná chuť s nádechem čokolády spolu s ozvěnou tropického ovoce. Taková je káva pocházející z trojlístku jihoamerických zemí Kolumbie, Bolívie a Peru. Stačí jen pár doušků, přivřená víčka a jak kondor vylétnete vysoko až nad samé vrcholky divokých And. Pokračovat
|
Brazílie je největším světovým vývozcem kávy a brazilská káva je pojmem. Z přístavu Port of Santos, v oblasti São Paulo, putuje káva k jejím milovníkům z celého světa. Ke světové špičce patří rovněž káva z Kolumbie pěstovaná na svazích andského pohoří ve vyšších nadmořských výškách. Pokračovat
|
Mezi státy, kde má pěstování kávy důležitou roli, patří Nikaragua. V drsné krajině, donedávna zmítané občanskou válkou, se pěstuje káva, která je známa svojí jemnou a vyrovnanou chutí. Sousedící Honduras patří k zemím, které ocení zkušení cestovatelé, stejně jako znalci oceňují zde produkovanou kávu. Pokračovat
|
Panamský průplav spojující Atlantský a Tichý oceán zná jistě každý školák, ale jak vynikající je panamská káva, vědí často jen znalci. Za svou jedinečnou chuť vděčí speciálnímu způsobu sušení, který byl převzat z Etiopie. Výbornou kávu najdeme i v sousední Kostarice. Pokračovat
|