Koření na Chili con carne
Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem a jedná se o pálivý pokrm z fazolí, rajčat, mletého masa a samozřejmě chilli. Další koření si do jídla začali přidávat až evropští přistěhovalci, kteří těžko snášeli původní pekelnou verzi s pořádnou dávkou mletých chilli papriček. Kromě masové varianty si můžeme připravit i vegetariánskou, které se říká Chili sin carne nebo-li chilli bez masa.
Doporučené dávkování
2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa
Zajímavost
Správně se ve španělštině název tohoto jídla píše "chili con carne", tedy chili s jedním l. V Čechách je ale spíše rozšířena varianta z britské angličtiny se dvěma l.
Upozornění
Není vhodné pro děti do 3 let.
Země původu
Česká republika
Etiketa pro Chili con carne
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Dávkování Chili con carne
Narazili jste v receptu na Chili con carne a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 10 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste Chili con carne měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí. My doporučujeme 2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa.
Jak se chili con carne řekne:
anglicky:
|
Chilli Con Carne
|
Druh kuchyně, ve které se Koření na Chili con carne s oblibou používá
Na co se Koření na Chili con carne většinou používá