Chiil papričky Habanero dosahují průměrné pálivosti 250 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Kombinace jejich pálivosti a delikátní chuti z nich dělá jedny z nejoblíbenějších přísad do ostrých omáček a jídel.
Mimochodem, křížením papriček Habanero a Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, což je v současnosti celosvětově nejpálivější chilli paprička na trhu.
Jedna chilli paprička Habanero váží přibližně 1 gram.
Chuť a vůně
Vysoce pálivá chuť s ovocnými tóny manga, žlutého melounu a citrusů, s intenzivní květinovou vůní.
Druh kuchyně, ve které se chilli Habanero s oblibou používá
Kde se pěstuje
Mexiko, Kuba, Belize, Kostarika, Texas, Idaho, Kalifornie
Na co se používá
Na maso, ryby, chili con carne, zeleninové pokrmy, k výrobě salsy, čatní, marinád, omáček, dokonce i do ovocných džemů a k ochucení tequily.
Země původu
Mexiko
Chilli habanero nabízíme v těchto variantách