Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Zelený pepř se získává rychlým usušením nezralých bobulí, není tak ostrý jako černý pepř a má jemnější aroma. Všechny druhy je možné používat i ve směsi (barevný pepř).
Chuť a vůně
Svěží jemně peprná chuť a borovicová vůně
Druh kuchyně, ve které se zelený pepř s oblibou používá
Na co se zelený pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Indie, Indonésie, Vietnam, Brazílie
Na co se používá
Na drůbež, ryby, jemnější zvěřinu, do paštik, krémových omáček, polévek, zeleninových pokrmů, dresinků, marinád, ale i ovocných jídel.
Země původu
Brazílie, Indonésie, Vietnam
Zelený pepř nabízíme v těchto variantách