Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád, masitých pokrmů, karí, polévek, omáček, do svařeného vína a k výrobě likérů. Přidává se také do čokolády, dezertů, perníku a vánočního pečení.
Chuť a vůně
Peprná, mírně nasládlá chuť, připomínající hřebíček, skořici a pepř.
Druh kuchyně, ve které se nové koření s oblibou používá
Na co se nové koření většinou používá
Kde se pěstuje
Jamajka, Mexiko, Honduras, Guatemala, Brazílie, Belize
Na co se používá
Do různých marinád na maso i ryby, na zvěřinu, do omáček a polévek, svařeného vína a domácích likérů, hodí se i do dezertů, perníku a vánočního cukroví.
Země původu
Mexiko
Nové koření nabízíme v těchto variantách