Koření Kajenský (cayenský) pepř mletý
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do různých omáček, marinád, gulášů. Název vznikl nesprávným překladem z angličtiny, kde "pepper" znamená pepř, ale i papriku, včetně chilli.
Pálivost těchto papriček je 70 - 75 000 SHU.
Chuť a vůně
Středně pálivá, lehce kyselá s kouřovým aroma.
Kde se pěstuje
Čína, Indie, Afrika, Amerika
Na co se používá
Při přípravě pokrmů chilli a karí, k dochucení všech pikantních pokrmů, na steaky, kuře, ryby, guláše, zeleninu, luštěniny, marinády, omáčky, polévky, pomazánky, ale i čokoládové dezerty.
Země původu
Čína
Etiketa pro kajenský pepř
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Kajenský pepř nabízíme v těchto variantách
Dávkování kajenského pepře
Narazili jste v receptu na kajenský pepř a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 7 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 9 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste kajenského pepře měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se kajenský pepř řekne:
jiné názvy:
|
chilli Cayenne
|
latinsky:
|
Capsicum spp.
|
slovensky:
|
kajenské korenie
|
anglicky:
|
Cayenne pepper
|
německy:
|
Cayennepfeffer
|
francouzsky:
|
poivre de Cayenne
|
Druh kuchyně, ve které se kajenský pepř s oblibou používá
Na co se kajenský pepř většinou používá