Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Chipotle se používají při přípravě barbecue omáček a díky hrubě drcené formě se skvěle hodí k dekoraci grilovaných mas, na pizzu nebo k ochucení těstovin.
Protože tyto chilli Jalapeño papričky mají silnou dužinu, nejsou vhodné pro sušení na vzduchu. Proto se již po staletí suší technikou, kterou vyvinuli staří Aztékové, uzení kouřem z ovocných stromů. Díky tomu získávají jedinečnou ovocnou chuť s výrazným kouřovým aroma.
Chuť a vůně
Středně pálivá a ovocná chuť s výrazným kouřovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se chilli Jalapeño s oblibou používá
Na co se chilli Jalapeño většinou používá
Kde se pěstuje
Mexiko, Peru, Kolumbie, Texas, Čína
Na co se používá
Na maso, ryby, mořské plody, zeleninové pokrmy, hamburgery, pizzu, sýry, k výrobě tradičních mexických pokrmů, marinád, nejrůznějších omáček, polévek a pomazánek.
Země původu
Mexiko
Chilli jalapeño nabízíme v těchto variantách