Paprika sladká BIO
Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou. Aby paprika neztratila svou barvu, přidává se před sterilizací olej. Tato červená sladká paprika se hodí jak do teplé, tak i studené kuchyně. Paprika má vysoký obsah vitamínu C a provitamínu A (beta karoten). Zvláštní vlastností papriky je, že po požití člověka příjemně zahřeje. Pálivost papriky je dána množstvím alkaloidu kapsaicinu, který je v mleté paprice obsažený. Sladká paprika má kapsaicinu méně, pálivá více.
Chuť a vůně
Nasládlá, příjemná papriková chuť i vůně.
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Španělsko
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pro sladkou BIO papriku
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Sladká paprika je dostupná v těchto variantách
Dávkování sladké BIO papriky
Narazili jste v receptu na sladkou BIO papriku a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 11 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste sladké BIO papriky měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se sladká paprika řekne:
latinsky:
|
Capsicum anuum
|
anglicky:
|
sweet paprika
|
německy:
|
Paprika süß
|
francouzsky:
|
piment doux
|
Druh kuchyně, ve které se sladká paprika s oblibou používá
Na co se sladká paprika většinou používá