Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen.
Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají lehce nahořklou výraznou chuť, která připomíná bílou část slupky pomerančů. S oblibou se užívá při nakládání zeleniny a hub či do salátů, masa nebo paštik.
Chuť a vůně
hořkosladká chuť, vůně připomíná pomerančovou kůru.
Druh kuchyně, ve které se koriandr s oblibou používá
Na co se koriandr většinou používá
Kde se pěstuje
Evropa, Asie, severní Afrika
Na co se používá
K nakládání zeleniny a hub, při pečení chleba a perníku, do uzenářských výrobků, polévek, marinád, zeleninových pokrmů, k přípravě masa i ryb. Také se využívá při výrobě alkoholických nápojů a jako součást bylinných čajů
Země původu
Itálie
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Koriandr nabízíme v těchto variantách
Míša z Království doporučuje
Pokud v kuchyni rádi experimentujete, vyzkoušejte přidat plod koriandru při vaření brambor místo kmínu.