Zelený čaj Matcha Japonsko
Matcha je zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek. Jeho výroba je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Provádí se tzv. zastiňovací technikou, kdy se měsíc před sklizní zamezí přístupu světla k rostlině, aby se zvýšila produkce chlorofylu. Ten dává ve výsledku čaji charakteristickou barvu. Matchu lze připravit jako teplý i studený nápoj, oblíbená je také na přípravu latte a koktejlů .
Pro svou sytou zelenou barvu je Matcha prášek hojně využíván i v kuchyni, např. jako přírodní barvivo různých moučníků, koláčků a sušenek. V poslední době je rovněž velmi oblíbená zmrzlina s příchutí matcha čaje a samozřejmě celá řada koktejlů a smoothies.
Obsah kofeinu: střední
Chuť a vůně
Jemně zemitá, nasládlá, mírně svíravá chuť.
Doporučené dávkování
Na jeden šálek doporučujeme 2 g čaje Matcha. Balení 50 gramů vám tedy postačí k přípravě 25 šálků.
Příprava
1 čajovou lžičku čaje Matcha zalijte 0,5 dl vody o teplotě 70 °C a důkladně rozmíchejte. Poté dolijte šálek vodou a znovu rozmíchejte.
Recept
BANÁNOVÝ MATCHA KOKTEJL
1 banán, 250 ml mléka, 1 lžička čaje Matcha
Vše rozmixujeme mixérem. Podáváme s ledem. Obměnit můžeme např. přidáním jogurtu, kokosového mléka, ananasu nebo hrušky.
Země původu
Japonsko
Etiketa pro čaj Matcha
Označte si své dózy stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na dózy nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Matcha je dostupná v těchto variantách
Jak se Matcha řekne:
latinsky:
|
Camellia Sinensis
|