Recept na bruschettu k snídani

 
Rychlá bruschetta k snídani
Můžeme si vybrat z bruschetty s příchutí zeleniny, bylinek nebo sýru.
Můžeme si vybrat z bruschetty s příchutí zeleniny, bylinek nebo sýru.
Směs sušené bruschetty smícháme s vlažnou vodou a necháme pět minut odstát.
Směs sušené bruschetty smícháme s vlažnou vodou a necháme pět minut odstát.
Namazané tousty dáme na plech a zapečeme v troubě při 180°. Můžeme přidat plátkový nebo strouhaný sýr.
Namazané tousty dáme na plech a zapečeme v troubě při 180°. Můžeme přidat plátkový nebo strouhaný sýr.
Na závěr pokapeme olivovým olejem a snídaně je hotová.
Na závěr pokapeme olivovým olejem a snídaně je hotová.
 

Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek, zeleniny nebo sýru natřenou na chléb, tousty či housky.

Bruschetta (správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta) je oblíbený lehký předkrm či snídaně z Toskánska v Itálii, kde se o ní první zmínky datují až do 15. století. Příprava ze sušené směsi je opravdu jednoduchá a proto se dá bez potíží zvládnout i k snídani ve všední den.

Postup na přípravu čtyř porcí: přibližně 100 g směsi dobře promíchejte s cca. 150 ml vlažné vody a nechte odstát 5 min. Poté směs natřete na tousty a dejte na pár minut zapéct při 180° C. Hotové toasty pokapejte olivovým olejem a podávejte. Můžete též zapéct s plátkovým nebo strouhaným sýrem.