Novinky a recepty

Tonka (video)

Tonka (video)

Fazolky tonka jsou semena plodů stromu silovoně obecného. Po sklizni se tato semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu vynikne v plodech tonky chuť vanilky, mandlí a skořice, což z nich dělá ideální koření pro dezerty a pečivo.Pokračovat
 
Skořicové květy (video)

Skořicové květy (video)

Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali pro svůj vzhled, který připomíná klasický hřebíček.Pokračovat
 
Pepř verbena (video)

Pepř verbena (video)

Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule nás doslova okouzí úžasným jemným a svěžným citronovým aroma.Pokračovat
 
Pepř grapefruitový (video)

Pepř grapefruitový (video)

Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma na první ochutnání najdeme jedinečné tóny grapefruitu, limetky, meduňky a pomela.Pokračovat
 
Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou

Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže proměnit i jen tak obyčejnou neděli ve slavnostní hostinu. Pro přípravu výjimečného jehněčího dnes sáhneme po našem oblíbeném koření Jehněčí a skopové a zkombinujeme ho s čerstvými bylinkami a česnekem.Pokračovat
 
Koření polopatě

Koření polopatě

Dáváte koření po špetkách? Nebo po lžičkách, lžících či snad dokonce po lopatkách? Míša z Království chuti netroškařila a koření ládovala rovnou Polopatě v pořadu České televize.Pokračovat
 
Adamovo medové koření (video)

Adamovo medové koření (video)

Adamovo medové koření je lahodná neostrá směs koření s medem, která je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Toto koření je naprosto dokonalé na klasická medová žebírka.Pokračovat
 
Domácí zabijačkové hody

Domácí zabijačkové hody

Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat
 
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření

Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření

Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší kamarád, poslechněte si inspirativní povídání o zahřívacích schopnostech koření v pořadu Káva o čtvrté na Českém rozhlasu Dvojka, kde si moderátorka Patricie Strouhalová povídala s Míšou Schneedorferovou z našeho Království.Pokračovat
 
Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa

Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa

Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost.Pokračovat
 
Dárkové sady koření, kávy a čajů

Dárkové sady koření, kávy a čajů

Dárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni. A i když někdo třeba se sporákem není velký kamarád či kamarádka, třeba zrovna některá z našich sestav koření způsobí, že celý příští rok nepustí vařečku.Pokračovat
 
10 receptů na netradiční svatomartinskou husu

10 receptů na netradiční svatomartinskou husu

Tradice je tradice a svatomartinské slavnosti jednoznačně patří k těm příjemnějším událostem, které si rozhodně žádný milovník dobrého jídla a pití nenechá ujít. Aby ty letošní svátky byly ještě zajímavější, přinášíme vám 10 netradičních receptů na (nejen) svatomartinskou husu, které nás inspirovali po celém světě.Pokračovat
 
Bylinkové brambory (video)

Bylinkové brambory (video)

Dnes mám pro vás tip na koření na bylinkové brambory. Toto koření je ideální do bramborové kaše, na zapékané brambory a samozřejmě i na klasické vařené a šťouchané brambory.Pokračovat
 
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně

Inspirace cajunské a kreolské kuchyně

Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat
 
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z celého světa. Obvykle je cibule jednou z prvních ingrediencí, kterou dáváme do hrnce nebo pánve a připravujeme tak podklad pro další vaření. Co se však stane, když zjistíme, že nám v kuchyni čerstvá cibule chybí?Pokračovat
 
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, které vám může pomoci kdykoli připravit nebo dochutit snídani, oběd či večeři. Ráno můžete začít vynikajícímim a přitom jednoduchými míchanými vajíčky s kořením na míchaná vajíčka.Pokračovat
 
Umění pražení koření

Umění pražení koření

Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se koření nejprve opraží. Tato technika, která je nedílnou součástí bezpočtu indických jídel, odemyká doslova aromatický vesmír, který dodává jídlu nové dimenze.Pokračovat
 
Forbes Women´s Gala s vůní koření

Forbes Women´s Gala s vůní koření

Těší nás, že se naše koření díky Kateřině Bičíkové Harudové dostalo do vybrané společnosti galavečera s nejvlivnějšími ženami v České republice Forbes Women´s Gala 2023 v Mariánských Lázních.Pokračovat
 
Koření na sušené maso

Koření na sušené maso

Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od špičkových restaurací až po kuchyně odvážných domácích nadšenců. Tato kulinářská evoluce se odvíjí od tisícileté lidské vynalézavosti, je okořeněna nesčetnými kulturami a doplněna stále se vyvíjejícími poznatky potravinářské vědy. Námořníci sušené maso vozili na dlouhých plavbách, dobrodruzi jej sdíleli u táborových ohňů, a dokonce jerky, jak se sušenému masu říká v Americe, vzlétlo do vesmíru.Pokračovat
 
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat