Cajunské koření

 
Cajunské koření
Balení 40 g 44 Kč koupit Balení 80 g 88 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 110,- / 100 g Cena: 110,- / 100 g

Originálně namíchané Cajunské koření ztělesňuje bohatou historii a kulinářské umění cajunské kuchyně, kterou můžete objevit v Louisianě a Texasu ve Spojených státech.

Původem francouzští osadníci přišli do jižní části USA z Kanady v 18. století. Cajunská kuchyně se postupem času propojovala s místní kuchyní a začleňovala do svých receptů místní produkty, až se vytvořila specifická kuchyně plná zeleniny, ryb, mořských plodů a především ostré směsi koření.

Ať už připravujete klasické pokrmy jako je polévka gumbo, jambalaya nebo vyzkoušíte vegetariánské kořeněné sladké brambory, toto Cajunské koření zaručuje autentický chuťový zážitek. Kromě tradičních cajunských receptů je toto koření ideální pro grilování, pečená kuřecí křídla, chili con carne nebo fazole se slaninou.

Druh kuchyně, ve které se Cajunské koření s oblibou používá
 
Na co se Cajunské koření většinou používá
 
Doporučené dávkování 1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Recept Směs cajunského koření se velmi dobře hodí k vařeným fazolím. Dejte na pánev slaninu a prudce ji opečte, poté přidejte jednu sklenici bílých (předpřipravených) fazolí a plechovku nakrájených rajčat. Trochu rajčatové pasty, soli a jednu polévkovou lžíci Cajunského koření. Pro ještě větší pikantnost, můžete přidat trochu mletého chilli.
Země původu Česká republika