Koření na harissu

 
Koření na harissu
Balení 40 g 48 Kč koupit Balení 80 g 96 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 120,- / 100 g Cena: 120,- / 100 g

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže, polévek, omáček, luštěnin a zeleninových salátů.

Druh kuchyně, ve které se Koření na harissu s oblibou používá
 
Na co se Koření na harissu většinou používá
 
Doporučené dávkování 1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Zajímavost Protože Harissa patří k velmi ostrým kořením, často se pokrmy kombinují s jogurtem, který příjemně pálivost zjemní.
Složení Může obsahovat stopové množství celeru.
Příprava Harissa pasta
Harissa se často užívá i ve formě pasty, kterou si snadno připravíte smícháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce limetkové šťávy a 3 lžic směsi koření.
Země původu Česká republika
Honza z Království doporučuje Pokud rádi snídáte ovesné vločky, zkuste je smíchat s Harissou a jogurtem. Vločky nasají jogurtem zjemnělou chuť koření a vznikne tak žhavá lahůdka pro nastartování dne.