Koření na Garam Masála

 
Koření na Garam Masála
Balení 40 g 40 Kč koupit Balení 80 g 80 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 100,- / 100 g Cena: 100,- / 100 g

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny. Složení směsi koření není pevně dáno a dá se říct, že co oblast nebo i rodina, to vlastní směs Garam Masála. Složení naší ostřejší Garam Masály pochází z Rajasthanu v severní Indii, kde se používá především ve formě práškové směsi. Naopak v jižní části Indie se běžně setkáme s pastou Garam Masála z kokosového mléka a octa.

Chuť a vůně Pálivější lehce nasládlá chuť s výraznou vůní připomínající karí.
Druh kuchyně, ve které se Koření na Garam Masála s oblibou používá
 
Na co se Koření na Garam Masála většinou používá
 
Doporučené dávkování 2 vrchovaté polévkové lžíce koření na 1 kg masa nebo zeleniny, do polévek 1 vrchovatá lžíce na 1 l vody
Příprava Na začátku přípravy je vhodné směs koření Garam Masála opražit na oleji, aby vynikla jeho chuť a vůně.
Země původu Česká republika
Míša z Království doporučuje Zkuste přidat tuto směs do dýňové polévky.