Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané. Skvěle též dochutí brambory smažené, hranolky nebo domácí bramborové lupínky.
Druh kuchyně, ve které Americké brambory s oblibou používají
Na co se Americké brambory většinou používají
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg brambor
Složení
Může obsahovat stopy celeru, hořčice a sezamu.
Upozornění
Není vhodné pro děti do 3 let.
Recept
Menší neoloupané brambory důkladně omyjte, očistěte, osušte a nakrájejte na měsíčky nebo kolečka. Předehřejte troubu na 200°C a mezitím smíchejte 1 polévkovou lžíci koření s trochou oleje. Vyložte plech pečícím papírem a vyskládejte pokrájené brambor. Brambory potřete ze všech stran směsí koření a oleje. Pečte přibližně 3/4 hodiny do zlatova. Během pečení občas brambory prohrábněte.
Země původu
Česká republika