Sada koření orientální kuchyně

 
Sada koření orientální kuchyně
Sada koření orientální kuchyně
Sada koření orientální kuchyně
 

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Snad každý alespoň na okamžik zatoužil objevovat a poznávat nové světy. Vzdáleným Orientem vás prostřednictvím chutí a vůní provede tato sada koření Orientální kuchyně. Použití směsí koření je velmi pestré, stejně jako je pestrá exotická kuchyně. Pikantními i jemně nasládlými chutěmi a vůněmi můžete ochutit maso, omáčky, ale i saláty.

Obsah sady koření orientální kuchyně


ARABSKÉ KOŘENÍ

Mírně ostrá směs koření na pečení a grilování masa, ale i zeleniny
Směs koření, která si k nám našla cestu z oblasti Blízkého východu, zemí Perského zálivu, ale i severní Afriky. Hummus, kebab, falafel nebo tahíni, to jsou názvy jídel jako z Pohádek tisíce a jedné noci. Díky této směsi koření získávají všechna tradiční jídla Orientu onu typickou pohádkovou chuť a vůni. Arabské koření lze použít jako přísadu na maso i k dochucení omáček, luštěnin a sójových pokrmů připravovaných ve stylu orientální kuchyně.

Složení: česnek, paprika červená pálivá, paprika červená sladká, římský kmín, sůl (max. 22 %). Obsah 30 g.


HARISSA

Ostrá mletá směs na pečená masa a dušenou zeleninu
Harissa je kořenící směs, která pochází ze severní Afriky, konkrétně z Tunisu. Slouží jako základní přísada pro přípravu kořenící pasty, podobně jako v Indonésii a v Indii sambal, ale k dochucení pokrmů ji lze použít i samostatně. Tradičně se používá všude tam, kde se přidává chilli, tj. k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, při grilování a pečení masa a ryb apod. Nejčastěji se podává s kuskusem nebo v aromatických polévkách a k dušeným pokrmům.

Složení: česnek, chilli, koriandr, paprika, rajčatový prášek, římský kmín, sůl (max. 9 %). Obsah 30 g.


ADŽIKA

Směs koření k dochucení drůbeže, masa i zeleniny na grilu
Tato směs koření pochází z daleké Gruzie, kde se používá jako pasta či hořčice. Za hranicemi země původu ale mívá většinou podobu drcené směsi. Adžika se uplatní především k úpravě pečeného a grilovaného masa nebo k ochucení mletého masa. Ojedinělou chuť dodá i vegetariánským pokrmům, zvláště jídlům z patizonu a lilku, nebo luštěninám.

Složení: bazalka, česnek, koriandr, kyselina citronová, majoránka, paprika červená pálivá, paprika červená sladká, pískavice, sůl (3,5 %). Obsah 25 g.


KOŘENÍ PĚTÍ VŮNÍ

Směs koření na maso, drůbež a na přípravu marinády
Poetický název Koření pěti vůní náleží směsi, která nesmí chybět nikomu, kdo našel zálibu v kuchyních Dálného východu, zejména Číny. Směs, která má velmi výraznou chuť s nasládlou vůní, je nezbytnou přísadou mnoha jídel. Připravuje se promícháním v Asii oblíbených koření – badyánu, fenyklu, sečuánského pepře, mleté skořice a hřebíčku. Právě jejich počet dal směsi její jméno. Koření pěti vůní se používá především na maso, drůbež, ale také k přípravě marinád nebo těstíček na obalování.

Složení: badyán, fenykl, hřebíček, pepř sečuánský, skořice. Obsah 25 g.


MASALA NA KUŘE

Ostrá indická směs na přípravu jídla Chicken Tikka Masala
Kořenící směs, v Indii zvaná masála, je tradiční součástí jídel, které se v této zemi nazývají karí. Indie je rozlohou velká země, a proto se lze v různých regionech setkat s různými chuťovými variacemi, které ale vycházejí ze společného základu. Tento druh směsi je namíchán pro přípravu drůbežího masa, zejména kuřecího. Zálibu v koření Chicken Tikka Masala najdou obzvlášť milovníci výrazných chutí.

Složení: bobkový list, česnek, fenykl, hřebíček, chilli, kardamom, koriandr, kurkuma, muškátový květ, muškátový oříšek, pepř černý, pískavice, římský kmín, skořice, zázvor, sůl (2,5 %). Obsah 30 g.

Druh kuchyně, ve které se Sada koření orientální kuchyně s oblibou používá
 
Země původu Česká republika