Grilování patří mezi nejpopulárnější způsoby přípravy jídla nejen proto, že grilované maso či zelenina skvěle chutná, ale rovněž dává velký prostor kreativitě a experimentování. Navíc je grilování, při dodržení správného postupu, i zdravé.
Tuto grilovací sadu koření tvoří osvědčené směsi, které jsou oblíbené po celém světě. Ať už slavná portugalská směs na kuře Piri-piri, americké Barbecue se zeleným pepřem na steaky či pikantní směs Mexiko na přípravu marinád jistě potěší každého milovníka grilování.
Obsah sady koření na grilování
MEXIKO
Pikantní směs koření na grilování masa i zeleniny
Mexiko je proslulé svou jedinečnou kuchyní, jejíž historie je stejně stará jako pyramidy Aztéků. Fajitas, burritos, enchiladas, tortillas, quesadillas jsou pokrmy, které miluje celý svět. Většina těchto pokrmů se připravuje na grilu. Té pravé chuti lze snadno dosáhnout přidáním této kořenící směsi, která obsahuje všechny potřebné ingredience tradiční mexické kuchyně. Doporučuje se jako přísada do marinád.
Složení: paprika červená sladká, celer, cibule, pepř černý, karotka, petržel, chilli, pepř zelený, glutamát sodný, škrob bramborový, česnek, kurkuma, libeček, pórek, sůl (max. 32 %). Obsah 30 g.
BARBECUE SE ZELENÝM PEPŘEM
Hrubozrnná směs koření na maso a přípravu marinád
Tato hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa. Osvědčila se jako přísada na marinování masa určeného pro grilování. Směs lze použít na všechny druhy masa, zvěřinu, ryby i zeleninu. Přidáním směsi do guláše vznikne zajímavá kombinace, která osvěží chuť tradičního jídla. Zelený pepř dodává směsi jemnou chuť a svěží vůni.
Složení: bazalka, cibule, česnek, glutamát sodný, hořčice bílá, kmín, koriandr, nové koření, oregano, paprika červená sladká, pepř černý, pepř zelený, saturejka, sůl (max. 30 %), šalvěj. Obsah 30 g.
AMAZONIA
Směs pepřů a bylinek k ochucení steaků, pečených a rožněných mas
Základem této směsi koření s exotickým názvem, připomínajícím její jihoamerický původ, jsou dva druhy pepřů, které ve spojení s rozmarýnem a tymiánem dávají připravovaným pokrmům velmi specifickou chuť. Směs je aromatická a lehce pikantní chuti, která ale není dominantní. Její vlastnosti ocení především ti, kteří chtějí zachovat původní chuť připravovaného masa, ale zároveň dodat pokrmu něco zvláštního až výjimečného.
Složení: dextróza, paprika červená, pepř černý, pepř zelený, rozmarýn, sůl (max. 30 %), tymián. Obsah 30 g.
DĚTSKÉ KOŘENÍ
Nepálivá, příjemně vonící směs na grilování bez glutamátu sodného
Svým složením a chutí je tato směs vhodná pro přípravu dětských jídel nebo pro ty, kdo mají rádi dobré jídlo, ale s ostřejším kořením se jejich žaludek nepřátelí. Koření lze použít nejen na grilování a rožnění, ale i pro přípravu dušené zeleniny, těstovin, rýže a jiných jídel dietní kuchyně. Úžasnou vlastností této směsi je schopnost dodat báječnou chuť a vůni dětským i dietním pokrmům.
Složení: cibule, celer, cukr, kmín, kurkuma, oregano, paprika červená sladká, petržel, sůl (max. 10 %). Obsah 30 g.
PIRI-PIRI
Pikantní, mírně ostrá směs na maso, omáčky a přípravu marinád
Směs koření Piri-Piri je původem z Afriky a do Evropy se dostala díky portugalským mořeplavcům. Chilli papričky, které jsou jejím základem, obsahují látky urychlující metabolismus, napomáhají trávení a zpomalují fyziologické procesy stárnutí. Mají i afrodiziakální účinky. V Portugalsku se směs koření Piri-Piri tradičně používá na kuře, ale lze ji s úspěchem přidat i na jiné druhy masa či na grilovanou zeleninu.
Složení: cibule, česnek, chilli, paprika červená sladká, pepř černý, kerblík, mořská sůl. Obsah 25 g.