Sada koření Chilli koření

 
Chilli koření
Sada koření Chilli koření Fotografie zobrazuje sadu koření CHILLI KOŘENÍ z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Chilli koření
Chilli koření
Chilli koření
Chilli koření
 
Balení 1 ks 349,- Kč koupit
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Ďábelsky ostrá sada chilli koření, která nadchne každého milovníka ohně na jazyku.

Obsah sady koření na grilování
  

PTAČÍ OKO

Pálivé chilli papričky vhodné na přípravu kari pokrmů, do salátů a k nakládání do oleje.
Tento druh chilli s poetickým názvem Ptačí oko pochází z Thajska, ale pěstuje se také v rovníkové Africe. Plody jsou asi dva centimetry velké a prodávají se v sušeném stavu. Velikostí malé, ale o to pálivější. Mají tak pronikavou a palčivou chuť, že se s nimi lze setkat též pod názvem „ohnivé“ papričky. Své místo v thajské kuchyni si získaly především pro svoji jedinečnou ovocnou chuť, která z nich činí oblíbenou přísadu v mnoha jídlech, zejména v thajském kari a salátech. Výborné jsou též do různých nálevů nebo pro naložení do oleje, který se pak stává vynikajícím dochucovadlem.  Pro svůj nádherný vzhled a sytě červenou barvu se často používají na ozdobu jídel.

HABAÑERO

Velmi pálivé koření vhodné do mexických omáček, polévek, k pečeným a mletým masům.
Plody papričky habañero jsou 2–6 cm velké a svým tvarem připomínají malou lucernu, nejčastěji oranžové či červené barvy. Jejich jméno připomíná hlavní město Kuby Havanu, kde je jejich původní domovina. Odtud se později rozšířily do Mexika a zejména do oblasti Yucatánského poloostrova, kde se staly neoddělitelnou součástí místních jídel. Papričky mají nádhernou chuť a jemnou vůni připomínající citrusové plody. Usušené a rozemleté plody papriček habañero jsou vynikající přísadou do všech jídel mexické kuchyně, zejména do omáček, polévek, ale i k dochucení pečeného a mletého masa. K dávkování je však třeba přistupovat velmi opatrně.

JALAPEÑO

Jemně mleté pálivé papričky jalapeño k ochucení omáček a masa.
Paprička jalapeño je ve světě velice oblíbená. Plody jsou obvykle 5–10 cm velké, nejčastěji červené nebo zelené barvy. V porovnání s ostatními chilli papričkami je jalapeño spíše mírně pálivé. Pocházejí z oblasti střední Ameriky a v současné době je jejich největším producentem Mexiko. Ostatně mexickou kuchyni bez papriček jalapeños si téměř nelze představit. Na trh se dodávají v konzervách v slanokyselého pikantního nálevu, ale také jako vynikající sušené či drcené koření, které je součástí mnoha kořenicích směsí. V kuchyni se používá jako přísada pro přípravu různých omáček – sals –  i přímo k dochucení masa nebo salátů.

CHIPOTLE

Drcené chilli papričky s kouřovým aroma, které jídlu dodává příjemně uzenou pikantní chuť.
Papričky jalapeño ve světě zpracovávají nejrůznějšími způsoby a lze se s nimi proto setkat v mnoha podobách. V mexické kuchyni je velmi oblíbená vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která je známá pod názvem chipotle. Takto upravené papričky jsou pálivé a mají výraznou kouřovou chuť a vůni. Celé chipotle se přidávají do polévek, do dušených pokrmů či do gulášů. Mohou také okořenit pokrmy z fazolí nebo z čočky. Oblíbenou variantou jsou drcené chipotles, které dodávají jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Zároveň se v této podobě skvěle hodí k dekoraci grilovaných mas, na pizzu nebo k ochucení těstovin.

CHILLI NITĚ

Chilli papričky ve formě dlouhých červených nití pro ozdobu jídla.
Zpracování lusků papričky nakrájením na tenká vlákna je velmi atraktivní. Výsledný produkt je nabízený jako chilli nitě, ale často se lze setkat i s označením chilli vlasy nebo chilli struny. Úpravou chilli neztrácí na chuti, kterou lze popsat jako jemně pálivou s delikátním kouřovým nádechem. Chilli nitě se používají zejména jako dekorativní prvek ve studené kuchyni, například na obložené mísy. Dominující červená barva a neobvyklá podoba koření je zajímavou ozdobu při podávání pizzy, ryb, steaků nebo v polévce.

Země původu: Česká republika