Šalvěj mletá

 
Koření Šalvěj mletá

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a Holanďané užívají horký nápoj připravený ze šalvěje a mléka. Je výborná ke kořenění pečených mas a ryb, do omáček i k dochucení sýrů. 

Chuť a vůně Pikantní bylinná sladká chuť s tóny eukalyptu, borovice, petržele a celeru.
Druh kuchyně, ve které se šalvěj s oblibou používá
 
Na co se šalvěj většinou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří, Asie
Na co se používá Na pečená masa, nádivky, do klobás, mletých mas, paštik, na ryby a mořské plody, k zelenině, houbám, luštěninám, pečeným bramborám, do omáček, polévek, na sýry, pomazánky, bylinková másla i při pečení chleba.
Upozornění Nedoporučuje se pro děti a pro těhotné a kojící ženy.
Země původu Česká republika