Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český kmín. Rovněž chuťově je odlišný, ostřejší a mírně nahořklý. Aby se rozvinula příjemná chuť i vůně, je vhodné římský kmín nejdříve opražit na sucho nebo na trošce tuku.
Chuť a vůně
exotická pronikavá chuť i vůně
Druh kuchyně, ve které se římský kmín s oblibou používá
Na co se římský kmín většinou používá
Kde se pěstuje
Asie, Středomoří, severní Afrika
Na co se používá
Je základem karí, masála a chilli směsí, nezbytný v cizrnovém hummusu, pilafu, kebabu, přidává se do pečiva, sýrů, polévek, omáček, nádivek i zeleninových pokrmů.
Země původu
Sýrie
Římský kmín nabízíme v těchto variantách