Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev peprný. Používá se především v čínské, indické a japonské kuchyni. Je vhodné ho před přidáním do pokrmu jemně opražit 1-2 minuty nasucho. Je součástí směsi barevný pepř.
Chuť a vůně
Palčivá pepřová chuť, ale ne tak ostrá, jako u černého pepře, výrazná zemitá a citrusová vůně.
Druh kuchyně, ve které se sečuánský pepř s oblibou používá
Na co se sečuánský pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Asie
Na co se používá
Na dušená masa, steaky, pečenou kachnu, kuře, ryby a mořské plody, do polévek, bramborových, zeleninových a houbových pokrmů, rýže, luštěnin, tofu a při tepelné úpravě ovoce.
Země původu
Čína
Sečuánský pepř nabízíme v těchto variantách