Koriandr mletý

 
pečené maso Koriandr mletý
Balení 40 g 28 Kč koupit Balení 80 g 56 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 70,- / 100 g Cena: 70,- / 100 g

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, masa a paštiky až po polévky. Při svých experimentech v kuchyni se nemusíte omezovat a s odvahou vyzkoušejte různé kombinace. Mletý koriandr je také součástí různých exotických kořenících směsí, např. Garam Masála, Tandoori Masála, Nasi Goreng a různých směsi kari. 

Chuť a vůně hořkosladká chuť, vůně připomíná pomerančovou kůru.
Druh kuchyně, ve které se koriandr s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, Asie, severní Afrika
Na co se používá Při pečení chleba, perníku, jablečných a dýňových koláčů, do uzenářských výrobků, polévek, marinád, zeleninových a houbových pokrmů, k přípravě masa i ryb nebo čatní.
Recept Vyzkoušejte koriandr jako přísadu do hummusu:
Půl hrnku cizrny necháme namočit přes noc, vodu scedíme a druhý den vaříme 15 minut do měkka. Přidáme sezamovou pastu, sezamový nebo olivový olej, hrubě namletý černý pepř, sůl, limetkovou šťávu a půl lžičky mletého koriandru.
Země původu Česká republika
Koriandr nabízíme v těchto variantách
 
Michaela Schneedorferová Míša z Království doporučuje Výborná je „obyčejná“ bramborová kaše s nastrouhaným muškátovým oříškem a špetkou koriandru, která se díky koření promění v lahodnou delikatesu.
Nebo přidejte k zeleninovému vývaru zázvor, půl lžičky mletého koriandru a na závěr sušený list koriandru, citrón a chilli a vykouzlíte ve své kuchyni malý Orient.