Koriandr list

 
polévky Koriandr list
Balení 20 g 46 Kč koupit Balení 40 g 92 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 230,- / 100 g Cena: 230,- / 100 g

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek. Aby si koriandr zachoval svou chuť a aroma, přidává se až v závěru přípravy jídla, kdy se nechá jen krátce povařit.

Listy koriandru jsou oblíbeny především v orientální a jihoamerické kuchyni jako součást pikantních omáček nebo např. přísada do mletého masa. U nás se dostal do povědomí díky stoupající popularitě vietnamské kuchyně. Sušený koriandr si ponechal svoji typickou vůni a chuť, která může připomínat vzdáleně anýz. Vyzkoušejte oblíbený mrkvový krém s koriandrem.

Chuť a vůně hořkosladká chuť s nádechem anýzu
Druh kuchyně, ve které se koriandr s oblibou používá
 
Na co se koriandr většinou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, Asie, severní Afrika
Na co se používá Do polévek, omáček, pomazánek, marinád, zeleninových pokrmů, k přípravě masa i ryb.
Recept Mrkvový krém s koriandrem:
1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 brambora, 1 petržel, 7 mrkví, kousek čerstvého zázvoru (případně 1/2 lžičky sušeného mletého), 1 lžíce listu koriandru, pepř, sůl
V hrnci na oleji dorůžova osmahněte nadrobno nasekanou cibuli, přidejte všechnu na kostičky nakrájenou zeleninu a chvíli opékejte. Zalijte 2 litry vody a vařte 10 min, poté přidejte zázvor a dovařte ještě 5 min. Rozmixujte, přimíchejte koriandr a dle chuti opepřete a osolte.
Země původu Německo
Koriandr nabízíme v těchto variantách