Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Pomáhá při trávení, využívá se také v likérnictví. Český kmín má vyšší obsah vonných složek než kmín dovážený ze zahraničí.
Chuť a vůně
Ostrá, hořkosladká, s lehce oříškovým, citrusovým a anýzovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se Kmín s oblibou používá
Na co se Kmín většinou používá
Kde se pěstuje
Kmín se pěstuje v Evropě a Asii. Naši pěstitelé mohou při splnění specifických podmínek používat chráněné označení "Český kmín".
Na co se používá
Do chleba a slaného pečiva, při vaření brambor, nakládání zelí, pečení tučných mas, do houbových pokrmů, polévek, pomazánek, na ryby i sýry.
Země původu
Česká republika
Kmín nabízíme v těchto variantách