Jalovec celý

 
zvěřina Jalovec celý
Balení 30 g 33 Kč koupit Balení 60 g 66 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 110,- / 100 g Cena: 110,- / 100 g

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným kořením myslivců a nezbytnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do tmavých omáček, k tučnému vepřovému a skopovému masu, do marinád, ke grilování apod. Je hlavní chuťovou složkou ginu. Podporuje trávení, má močopudný účinek a využívá se i v aromaterapii.

Chuť a vůně Intenzivní kořenitá slabě hořká chuť s nádechem borovice.
Druh kuchyně, ve které se jalovec s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Evropa, Asie, Afrika, severní a střední Amerika
Na co se používá Důležitá složka marinád na divočinu, jehněčí, hovězí i vepřové maso, do omáček, paštik a nádivek.
Země původu Albánie, Černá Hora, Kosovo, Makedonie
Jalovec nabízíme v těchto variantách