Fenykl mletý

 
pečené maso Fenykl mletý
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 60 g 84 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí, pečené ryby, klobásy, masové směsi, zelné pokrmy, jablkové koláče apod. Obvykle jej naleznete v asijské, indické, italské či francouzské kuchyni. Je také součástí tradiční čínské směsi Koření pěti vůní a indických směsí karí (např.Karí Madras) a masála.

Chuť a vůně Nasládlá, podobná anýzu a lékořici.
Druh kuchyně, ve které se fenykl s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Středomoří
Na co se používá Na ochucení pečiva, pokrmů z rajčat, zeleniny, ryb, mořských plodů, vepřového masa, drůbeže i zvěřiny.
Recept CUKETOVÁ POMAZÁNKA

4 menší cukety, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička mletého fenyklu, sůl, 250g tvarohu, 1 lžíce hořčice, 1 cibule, petrželka

Cukety nakrájené na menší kostky rozprostřete na plech, pokapejte olejem, okořeňte pepřem, fenyklem a solí a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Vychladlé rozmixujte s tvarohem a hořčicí, potom přidejte najemno nakrájenou cibuli a petrželku. Dobrou chuť !
Země původu Egypt, Indie
Fenykl nabízíme v těchto variantách