Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drůbež i jiná masa, například hovězí na zázvoru je vynikající. Hodí se ke všem pokrmům s rýží. Přidává se i do pudinků, želé, vánočního cukroví a nápojů.
Chuť a vůně
Výrazná, pikantní, lehce ovocná, citrusová chuť a pryskyřičná vůně.
Druh kuchyně, ve které se zázvor s oblibou používá
Na co se zázvor většinou používá
Kde se pěstuje
Asie, Afrika, jižní Amerika, Austrálie
Na co se používá
Na různé druhy masa a mořských plodů, do omáček a marinád, k dochucení sladkých pokrmů a pečiva, také do nápojů a k výrobě zmrzliny.
Upozornění
Není vhodný pro malé děti, pro těhotné v omezené míře.
Země původu
Peru, Indie, Čína
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Zázvor nabízíme v těchto variantách