Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody. Přidávat by se měla až na závěr tepelné úpravy, aby si zachovala svou chuť.
Chuť a vůně
Jemná, sladká chuť s mírně hořkým podtónem.
Druh kuchyně, ve které se majoránka s oblibou používá
Na co se majoránka většinou používá
Kde se pěstuje
Evropa, Asie, Egypt
Na co se používá
Na dochucování polévek, omáček a masitých jídel, vhodná je kombinace s česnekem. Patří do zabijačkových specialit, bramboráků a luštěnin.
Upozornění
Nedoporučuje se používat ve větší míře v těhotenství.
Země původu
Egypt
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Majoránka je dostupná v těchto variantách