Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z Piri-piri koření i jiné maso (např.krůtí nebo králičí), ryby nebo tuto směs přidat do salátů, na těstoviny či vaječné pokrmy.
Druh kuchyně, ve které se Směs koření Piri-Piri s oblibou používá
Na co se Směs koření Piri-Piri většinou používá
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Složení
Může obsahovat stopy hořčice, celeru, sezamu, lepeku a mandlí.
Recept
Připravte si marinádu z rostlinného oleje, citronové šťávy a směsi koření Piri-piri. Směs obsahuje vyvážený poměr všech ingrediencí, včetně mořské soli, takže již nemusíte nic dalšího přidávat. Marinádou důkladně potřete kuřecí stehýnka, křidýlka nebo na kousky nakrájená kuřecích prsa. Uložte na hodinu do lednice a pak vložte marinované kuřecí kousky do vyhřáté trouby nebo na gril.
Země původu
Německo